Grupurile parlamentare ale AUR au depus o solicitare la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului prin care cer ca Legislativul să adopte o declaraţie politică privitoare la susţinerea familiei naturale, care „să devină reper de orientare a politicii statului român în această chestiune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Camera Deputaţilor adoptă următoarea declaraţie cu privire la susţinerea familiei naturale:

1) Statul român şi instituţiile sale, potrivit Constituţiei României, respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată;

2) Statul român recunoaşte, respectă şi susţine statutul familiei naturale ce se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor;

3) Statul se obligă să sprijine, prin măsuri economice şi sociale, încheierea căsătoriei, dezvoltarea şi consolidarea familiei, precum şi creşterea, educarea şi îndrumarea copiilor de către mamă şi tată;

4) Consideră un atac de o ferocitate ieşită din comun la adresa demnităţii şi drepturilor femeilor pretenţia de a socoti că un bărbat ce se pretinde femeie ar fi în accepţiunea legii femeie şi, pe cale de consecinţă, ar trebui să se bucure de drepturile aferente femeilor.

5) Solicită Guvernului contestate în termenul legal a deciziei Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) nr. 153/2023 din 23.05.2023;

6) Solicită Guvernului României prezentarea publică a poziţiei exprimate în cadrul procesului derulat la CEDO”, arată documentul depus la conducerea Camerei şi cea a Senatului.

George Simion a reiterat că Guvernul are la dispoziţie trei luni pentru a contesta decizia recenta a CEDO privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

„Este foarte important ca România, care nu s-a apărat cu privire la acel caz, cel al căsătoriile ipotetice dintre persoanele de acelaşi sex, să o facă. Guvernul României are trei luni la dispoziţie să conteste această dispoziţie. AUR vrea o confirmare din partea tuturor grupurilor parlamentare că susţin familia naturală”, a afirmat liderul AUR George Simion, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

Propunerea AUR a fost transmisă de către Biroul permanent al Camerei către Comisia de politică externă.

Anterior, reprezentanţii AUR au cerut Guvernului să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Aceştia au mai spus că, în cazul în care Guvernul refuză să conteste decizia CEDO, atunci AUR va demara procedurile pentru organizarea unui nou referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, marţea trecută, că România a încălcat articolului 8 din Convenţie, respectiv dreptul la ”respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul cuplurilor de acelaşi sex.

Decizia a fost luată cu cinci voturi la 2, în procesul intentat de Buhuceanu, Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României.

Asociaţia ACCEPT a transmis că este vorba despre o „hotărâre istorică”, iar „România trebuie să recunoască şi să protejeze familiile formate din persoane de acelaşi sex”. De asemenea, ACCEPT a lansat pe reţelele de socializare o petiţie prin care cere autorităţilor să ofere tuturor famililor din România protecţie şi recunoaştere legală.

Patriarhia Română a transmis, marţea trecută, o reacţie cu privire la parteneriatul civil, după ce CEDO a decis că România a încălcat articolul 8 din Convenţie, respectiv dreptul la „respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul cuplurilor de acelaşi sex. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, parteneriatul civil este „o reală subminare a asumării responsabilităţii integrale a celor doi soţi” şi legalizează concubinajul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.