Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat vineri, la Parlament, că se bucură de faptul că Avocatul Poporului a sesizat la CCR ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, în condiţiile în care i-a prezentat lui Victor Ciorbea „toate argumentele” pentru care trebuie să facă această sesizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat ce se va întâmpla cu OUG de modificare a Codurilor penale dacă decizia Curţii Constituţionale va fi defavorabilă Guvernului, Augustin Lazăr a spus: „Eu doresc să vă spun că am fost foarte atenţi şi ieri (joi – n.r.) am sesizat Avocatul Poporului arătând toate argumentele pentru care ar trebui să facă această sesizare. Şi mă bucur că a făcut-o”.

De asemenea, întrebat cum va colabora cu Ministerul Justiţiei având în vedere ultimele evenimente, el a ţinut să precizeze că va fi o colaborare bună, Florin Iordache fiind „foarte cordial”.

„Va fi o colaborare bună, după părerea mea, nu vor fi probleme fiindcă noi nu avem nimic unii cu alţii, cu domnul ministru am discutat. Domnia sa este un om foarte cordial. În măsura în care dânsul dispune asupra lucrurilor, noi nu avem nicio problemă”, a adăugat procurorul general.

În ceea ce priveşte discuţia din Comisiile juridice reunite în care s-a avizat bugetul Ministerului Public, Augustin Lazăr a susţinut că „nu a fost certat” de parlamentari.

„Nu am fost certat, a fost prima dată când m-am aflat într-o comisie de acest gen şi mi s-a părut foarte interesantă dezbaterea parlamentarilor. A fost  o dezbatere, eu nu m-am simţit mustrat deloc şi dacă procurorii s-ar speria de o dezbatere ca asta, nu ar mai rezolva niciun dosar”, a conchis Augustin Lazăr. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.