Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a criticat, sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, liderii partidului care îşi ”atacă în public proprii colegi în loc să-şi spele rufele în familie”, afirmând că e nevoie în fruntea partidului de un preşedinte care ”să nu aibă scheleţi în dulap, să nu aibă în trecutul lui lucruri de care cineva să se poată lega”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La noi, majoritatea liderilor politici în loc să se bată cu PSD, în loc s-o atace pe doamna Firea care introduce socialismul în Bucureşti, în loc să atace guvernul Grindeanu, pe domnul Dragnea pentru ceea ce fac, la noi oamenii îşi ataca colegii în interiorul partidului şi cred că aşa ajungi mare şi tare atacând, de multe ori şi public, proprii colegi. Nu. Aşa se pierde credibilitatea de către un partid politic, când ai tăi te atacă pe tine. Un partid serios îşi spală rufele în familie (...) Eu cred că e cazul să încetăm cu aceste jigniri în interiorul partidului şi e cazul să terminăm cu catalogările”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

El a spus că în fruntea partidului este nevoie de un lider fără un trecut cu probleme care la un momentdat poate fi atacat şi în felul acesta să piardă capital politic.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Avem nevoie în fruntea partidului de un lider care, în primul rând, să nu împrăştie votul, să nu aibă scheleţi în dulap, să nu aibă în trecutul lui lucruri de care cineva să se poată lega pierzând din capitalul politic cu acele amintiri. Avem nevoie de om care să poată coagula o echipă care trebuie formată şi din tineri cu dinamism şi din oameni cu experineţă şi din cei care au venit mai noi în partid”, a spus Atanasiu.

Totodată, el i-a îndemnat pe liberali, ca la Congresul PNL unde se va fi ales preşedintele partidului, să voteze ”cu înţelepciune”.

”Peste două luni veţi merge la Congres. Nu căutaţi lideri providenţiali că n-o să găsiţi. Uitaţi-vă la candidaţi ce au în spatele lor, care e echipa lor şi care e programul lor politic şi votaţi cu înţelepciune pe aceia care vă pot reprezenta”, a afirmat liderul liberal.

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti s-a reunit sâmbătă, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti pentru a alege noua conducere a filialei PNL Bucureşti.

În cursa pentru şefia celei mai mari organizaţii liberale s-a înscris doar Cristian Buşoi, care este de altfel liderul PNL Bucureşti din iulie 2016. El a fost ales la conducerea PNL Bucureşti după ce Cătălin Predoiu a demisionat în urma rezultatului dezastruos de doar 11,2% obţinut la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei.

De altfel, nici Cristian Buşoi nu a obţinut rezultate electorale mult mai bune de când a preluat conducerea organizaţiei. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PNL a obţinut în Bucureşti abia 11,97% din voturi, clasându-se pe locul 3 în topul celor mai neperformante filiale PNL din ţară.

Considerat un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, Cristian Buşoi a declarat că ia în calcul inclusiv candidatura la şefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie ”dacă şi alţi colegi din ţară vor dovedi deschidere”. Până acum în cursa pentru preşedinţia PNL au intrat oficial Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.