Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, spune că, urmare a votului din Senat de respingere a iniţiativei de desfiinţare a instituţiei, ”CNCD respiră” şi le mulţumeşte tuturor susţinătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CNCD respiră! Senatul a votat în unanimitate respingerea proiectului de lege prin care se abrogă legislaţia antidiscriminare şi desfiinţarea insituţiei! Mulţumim tuturor susţinătorilor!”, a scris Asztalos Csaba pe pagina sa de Facebook la scurt timp după votul din plenul Senatului.

Asztalos Csaba a ataşat şi o fotografie cu un răsărit de soare la mare.

Plenul Senatului a respins marţi, cu unanimitate de voturi, iniţiativa legislativă a fostului deputat PRU Bogdan Diaconu de desfiinţare a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

Anterior votului din plen, şi comisiile juridică, pentru egalitate de şanse şi pentru drepturile omului din Senat au adoptat, tot cu unanimitate de voturi, un raport de respingere iniţiativei legislative.

Senatul este cameră decizională în acest caz.

În cadrul dezbaterilor din plen asupra inţiativei legislative, toate partidele au susţinut respingerea desfiinţării CNCD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.