Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a transmis un mesaj către primarii municipiilor şi oraşelor din Rusia pentru a interveni la autorităţile centrale să oprească agresiunea din Ucraina, menţionând că acest război este al lui Vladimir Putin şi nu al ruşilor împotriva cetăţenilor ucraineni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Municipiilor din România a transmis printr-un comunicat de presă, că respinge şi condamnă în mod agresiunea militară a lui Vladimir Putin asupra Ucrainei. 
“Politica revizionistă a lui Putin trebuie oprită acum şi nici o concesie nu trebuie să îi fie făcută. Asociaţia Municipiilor din România consideră că impactul provocat de conflictul armat dintre Federaţia Rusă şi Ucraina va avea multiple efecte negative asupra dezvoltării comunităţilor locale, atât de ordin economic, cât şi de ordin social-umanitar”, se arată în comunicatul AMR. 
Primarii de municipii din România cer primarilor de municipii şi oraşe din Rusia să facă tot ce depinde de ei pentru ca autorităţile centrale să oprească acest război. 
“Primarii municipiilor din România solicită primarilor municipiilor şi oraşelor din Federaţia Rusă, în calitate de reprezentanţi legitimi ai comunităţilor locale, să facă toate diligenţele necesare faţă de autorităţile centrale pentru a opri acest război care nu reprezintă poporul rus şi viitorul în care doresc să trăiască popoarele europene. Acest război este războiul lui Putin, nu războiul ruşilor împotriva fraţilor şi surorilor lor din Ucraina. Tinerilor de astăzi trebuie să li se permită să înveţe şi să colaboreze, nu să se ucidă între ei pentru cauze şi ţeluri care nu sunt ale lor”, a mai precizat sursa citată.
Primarii municipiilor din România au mai afirmat că poporul rus nu merită stigmatizat pentru greşelile liderului lor. 
“Dragi primari din  Federaţia Rusă, războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră! Noi nu blamăm poporul rus pentru războiul lui Putin! Poporul rus nu merită să fie stigmatizat pentru erorile liderului lor!  Dragi primari, vă rugăm să vă implicaţi şi dumneavoastră pentru a opri acest razboi. Viitorul trebuie să fie al colaborării şi nu al revizionismului şi al războiului. Putin este interesat să rescrie trecutul, nu să construiască un viitor comun democratic. Împreună, putem opri războiul şi construi un viitor paşnic pentru comunităţile noastre!”, se mai arată în mesajul Asociaţiei Municipiilor din România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.