Primarul din Călineşti, judeţul Argeş, cercetat după ce ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate, îi numeşte "derbedei" pe mai mulţi tineri care strâng semnături pentru un referendum de demitere a sa şi le cere localnicilor să nu semneze pe acele liste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Mihai Georgescu pare că îi filmează cu telefonul pe mai mulţi tineri care strâng semnături pentru demiterea sa, aceştia fiind îmbrăcaţi în tricouri albe cu inscripţia "Stop abuzului sexual la primărie".

"De unde eşti, măi, derbedeule, ia spune, de unde eşti?", îl întreabă edilul pe unul dintre ei.

Atunci când tânărul îi explică faptul că strânge semnături pentru un referendum privind demiterea sa, primarul îi replică: "Băi, de unde ştii tu adevărul? (...) înregistrare? Ce eşti, mă, tu, procuror? Cine te plăteşte pe tine?".

El îi îndeamnă pe cetăţeni să nu semneze pe listele respective.

"Aveţi un primar care face treabă şi acum vor să-l demită ei. Vă faceţi de ocară, de oprobiu public", afirmă el.

El îi numeşte pe cei care strâng semnături "fraieri" şi "derbedei", acuzându-i că sunt "plătiţi de PNL".

Primarul din Călineşti, judeţul Argeş, Mihai Georgescu, a fost reţinut pentru folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual după ce ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate pentru a o muta pe altă funcţie. Senatorul PNL Alina Gorghiu afirma că filiala liberală va strânge semnături pentru a fi organizat un referendum de demitere a edilului PSD.
 
"În ziua de 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, şi au reţinut un bărbat de 53 de ani, din Călineşti. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcţionar public, profitând de situaţia de autoritate asupra victimei, precum şi în scopul angajării pe o altă funcţie, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine”, a anunţat Poliţia Judeţeană Argeş.
 
Mihai Georgescu a precizat, săptămâna trecută, că se dezice de toate acuzaţiile la adresa sa şi lasă organele competente să tragă concluziile reale. 
 
"În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile, nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepţii, mă dezic de la toate acuzaţiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărţuit pe nimeni şi nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puţin unei anagajate a primăriei. Anumite persoane care încearcă să îmi facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public cu pasaje dintr-o conversaţie mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată, care să îmi strice imaginea. Mă voi adresa organelor competente în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor care au făcut afirmaţii calomnioase”, a scris Mihai Georgescu, pe 23 iunie, pe pagina sa de Facebook. 

PSD Argeş a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. Filiala social-democrată a mai anunţat că "se delimitează şi întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”.

"Ca urmare a hotărârii de astăzi a Judecătoriei Topoloveni, PSD Argeş a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeş se delimitează şi întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”, arată o postare făcută marţi pe pagina de Facebook a filialei PSD Argeş. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.