Senatorul Anca Dragu (USR) a declarat luni în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre costul neintrării în spaţiul Schengen, că România pierde în jur de 10 miliarde de euro pe an, ceea ce este o sumă impresionantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România pierde în jur de 10 miliarde de euro pe an, o sumă impresionantă, pentru că toate companiile româneşti care doresc să exporte atunci exportă la un preţ mai mare, la fiecare maşină, subansamblu, plătesc undeva la 100 sau 200 de euro în plus, prin faptul că trebuie să plăteaadcă mai mulţi şoferi, drumul e mai lung, orice produs românesc care se exportă către Uniunea Europeană este mai scump şi atunci România pierde”, a spus senatorul USR.

Fostul ministru al Finanţelor a arătat că sunt şi efectele de runda a doua, pentru că ”în momentul de faţă ne uităm la un deficit de cont curent foarte mare, poate cel mai mare din UE”.

”Exportăm puţin şi importăm mult, punem preslune pe cursul valutar, totul se leagă la nivel macroeconomic deci există mari pierderi la nivel econmic. Există aceste firme cu capital austriac, dar au angajaţi români, crează locuri de muncă. Poate ar trebui să ne gândim de două ori când merge, la schi în Austria, dar nu poate fi asta o politică de sta, haideţi să fim serioşi. Este o probemă de politică externă şi trebuie tratată ca atare, să nu cădem într-un populism”, a mai spus Anca Dragu. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.