Preşedinta Senatului Anca Dragu a transmis joi în mesaj de solidaritate faţă de cetăţenii din Belarus care vor democraţie, libertate şi stat de drept. „De Ziua Libertăţii lor, cetăţenii din Belarus merită să susţinere din partea noastră, a Uniunii Europene şi a întregii comunităţi internaţionale”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rămânem solidari cu cetăţenii din Belarus care vor libertate, democraţie şi stat de drept. De peste un an, dorinţa legitimă a cetăţenilor e întâmpinată de violenţă şi represiune din partea autorităţilor. De Ziua Libertăţii lor, cetăţenii din Belarus merită să susţinere din partea noastră, a Uniunii Europene şi a întregii comunităţi internaţionale”, a afirmat Anca Dragu, potrivit unui comunicat de presă al Senatului României. 

Aceasta a adăugat că susţine proteşte paşnicce ale cetăţenilor şi este în favoarea unei soluţii rapide la actuala criză din Belarus.

„Suntem alături de protestele paşnice ale cetăţenilor şi pentru o soluţie rapidă la actuala criză care să ducă la democraţie, stat de drept şi drepturi şi libertăţi cetăţeneşti în Belarus. Violenţa nu este şi nu trebuie să fie o opţiune, iar orice stat care o foloseşte împotriva propriilor cetăţeni este un stat care a eşuat şi care trebuie reformat din temelii”, a completat Dragu.

Ea a mai spus că orice încercare de intervenţie militară din partea unui alt stat sau a unei alte părţi în sprijinul actualului regim ilegitim de la Minsk este condamnabilă.

„Condamnăm ferm, în continuare, orice încercare de intervenţie militară din partea unui alt stat sau a unei alte părţi în sprijinul actualului regim ilegitim de la Minsk, act care ar contraveni dreptului international şi prevederilor acordurilor internaţionale care protejează şi întăresc drepturile fundamentale ale omului şi relaţiile paşnice dintre ţări”, a conchis preşedinta Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.