Senatorul USR Anca Dragu a scris pe Facebook că nu crede că comisarul european Schmit a afirmat că se poate „flexibiliza” PNRR, aşa cum informase PSD, joi, într-un comunicat de presă, după întâlnirea ministrului Muncii, Mariu Budăi, cu acesta. ”Poate că, pur şi simplu, ministrul Budăi s-a pierdut în traducerea din engleză în română. Cel mai probabil, comisarul Schmit i-a sugerat ministrului Budăi să înceapă implementarea obiectivelor din PNRR, ca singură cale pentru combaterea sărăciei”, mai spune Dragu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Comisarul european responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, s-a aflat astăzi la Bucureşti. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu domnia sa la Parlament, domnul Schmit a transmis un mesaj foarte clar: acela că România trebuie să implementeze reformele asumate în PNRR, pentru că PNRR este singura soluţie pentru redresarea şi consolidarea economiei româneşti. Comisarul european a arătat că este de dorit să regândim politica noastră de dezvoltare industrială şi să reconfigurăm sistemul de protecţie socială şi sistemul de pensii”, a scris Dragu în postare. 
 
Ea continuă: ”Mă îndoiesc că cineva – chiar şi de la PSD - ar putea să înţeleagă din ultima parte că aceasta ar putea să însemne „renegocierea” PNRR, în general, şi în privinţa ajustării plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, în particular, aşa cum lasă să se înţeleagă domnul Budăi”. 
 
”Mai mult decât atât, la întâlnirea cu grupul operativ pentru redresare şi rezilienţă (RECOVER) din Comisia Europeană, de acum două zile, doamna Céline Gauer, lidera RECOVER, a spus clar că pentru România a venit vremea implementării reformelor asumate chiar de către Guvernul României. Nu cred că domnul comisar Schmit a afirmat că se poate „flexibiliza” PNRR. Poate că, pur şi simplu, ministrul Budăi s-a pierdut în traducerea din engleză în română”, afirmă Anca Dragu. 
 
Senatorul precizează că ”cel mai probabil, comisarul Schmit i-a sugerat ministrului Budăi să înceapă implementarea obiectivelor din PNRR, ca singură cale pentru combaterea sărăciei”. 
 
”Ca fapt divers, sistemul de tichete prin care prestatorii de servicii casnice urmează să fie recompensaţi pentru munca lor ar fi trebuit să fie implementat până la sfârşitul lunii, numai că, ce să vezi, abia acum două zile noi am adoptat legea în Parlament, lege care va produce efectele abia peste vreo DOI ANI. Dacă domnul Budăi a abordat acest subiect, al renegocierii PNRR, cu comisarul Schmit, i-a dat astfel de înţeles că Guvernul Ciucă nu e serios şi nu se ţine de treabă. Comisia nu acceptă folosirea PNRR ca instrument de campanie electorală”, spune Anca Dragu. 
 
Potrivit acesteia, ”în cazul în care însă se dovedeşte că lipsa de cultură politică sau inabilitatea domnului Budăi de a înţelege corect ce a spus în engleză domnul Schmit l-a făcut pe ministrul Muncii să pună în gura comisarului european pentru Muncă cuvinte pe care acesta nu le-a rostit, nu există decât o singură soluţie pentru prim-ministrul Ciucă: să-l demită pe actualul ministru al Muncii pentru prejudiciile grave pe care le aduce Guvernului şi ţării”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.