Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a discutat, marţi, cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, teme vizând actualitatea politică, economică, cea a traficului de persoane şi a violenţei domestice. "Maia Sandu are toată susţinerea României pentru a continua parcursul pro-european pe care l-a început în ţara sa. Rămânem principalul partener al Republicii Moldova", a afirmat Anca Dragu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Senatului, Anca Dana Dragu, a avut o întrevedere, marţi, cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cei doi demnitari evidenţiind "relaţiile excelente dintre cele două popoare şi state în spiritul valorilor democratice şi a respectului reciproc", se arată într-un comunicat de presă transmis de Senat.

Anca Dragu a menţionat că relaţiile bilaterale sunt facilitate de istoria, limba, cultura şi aspiraţiile comune şi şi-a reafirmat sprijinul, în plan parlamentar, pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi susţinerea autorităţilor Republicii Moldova pentru un parcurs de succes către un stat de drept.

Conform sursei citate, temele abordate în cadrul întrevederii au vizat actualitatea politică, economică, cea a traficului de persoane şi a violenţei domestice.

"Apreciez în mod deosebit faptul că Republica Moldova este condusă de o doamnă preşedintă pro-europeană. În condiţiile geo-politice pe care regiunea le-a cunoscut în ultimele decenii, parcursul european este singura garanţie pentru cetăţenii Republicii Moldova pentru prosperitate, securitate şi stabilitate”, a declarat Anca Dana Dragu.

"Maia Sandu are toată susţinerea României pentru a continua parcursul pro-european pe care l-a început în ţara sa. Rămânem principalul partener al Republicii Moldova şi mă bucur că putem oferi sprijinul nostru activ, mai ales în campania de vaccinare", a mai afirmat Dragu.

La întrevedere au participat şi vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Comisie Juridice, Iulia Scântei, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tâlvăr şi senatorul Radu Mihail, membru al Comisiei de politică externă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.