Preşedinta Senatului Anca Dragu a îndemnat toate consiliile locale pentru situaţii de urgenţă să adopte hotărârea care să permită persoanelor agresate părăsirea domiciliului şi noaptea, în cazul unui pericol grav şi iminent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Victimele violenţei domestice nu trebuie să mai aştepte ora 5 dimineaţa pentru a cere ajutor! CMBSU a hotărât că este permisă părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent. Este un pas important în prevenirea violenţei domestice. Dar nu suficient. Îndemn toate consiliile locale pentru situaţii de urgenţă să adopte această hotărâre! Este vital să ne gândim că, pe timpul crantinei de noapte, poate mii de femei sunt captive în propriile case alături de un agresor”, a scris Anca Dragu luni pe Facebook. 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat sâmbătă o hotărâre pentru implementarea noilor restricţii. Ulterior, CMBSU a venit cu următoarele precizări: 

„1.Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.
 
2. Scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte şi prezintă dovada că locuieşte în imobilul în faţa căruia se află.
 
3. Victimele violenţei familiale se pot deplasa la secţiile de poliţie sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situaţia de a fi nevoită să iasă din casă pentru a îşi proteja viaţa sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.
 
4. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea”, conform sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.