Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a primit, miercuri, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, vizita ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenda discuţiilor a vizat aspecte de actualitate şi evaluări privind războiul din Ucraina, precum şi stadiul sprijinului acordat Ucrainei în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic şi economic”, a transmis, miercuri, MApN, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, a fost reiterată poziţia României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susţine organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, ministrul român al apărării evidenţiind susţinerea fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a statului ucrainean. 

”Oficialul român a reasigurat partenerul de implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei, exemplificând cu asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiaţi care au intrat pe teritoriul statului român de la declanşarea războiului, funcţionarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât şi prin suportul acordat în criza exportului de cereale”, se mai arata în comunicat.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.