Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a reacţionat, luni, la ceea ce a scris pe Facebook Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR, care comparase emigraţia românilor cu Holocaustul, diplomatul precizând că „moartea a milioane de oameni nevinovaţi nu trebuie minimalizată, iar atrocităţile războiului nu trebuie să-şi găsească locul în campania electorală a vreunui partid”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 “Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se foloseşte de termenul „Holocaust” într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovaţi nu trebuie minimalizată, iar atrocităţile războiului nu trebuie să-şi găsească locul în campania electorală a vreunui partid. România a făcut păşi importanţi în combaterea anti semitismului şi este fără îndoială un model de urmat în regiune. Educaţia despre Holocaust şi despre ororile îndurate de milioanele de oameni este extrem de importantă, de aceea ignoranţa în acest sens nu trebuie tolerată. Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult şi să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, a scris ambasadorul Israelului pe contul său de Facebook. 

Andrei Caramitru a postat, luni, pe Facebook, un comentariu despre victimele corupţiei, iniţial făcând o comparaţie cu Holocaustul, apoi eliminând termenul

Postarea lui Caramitru: „Corupţia ucide şi distruge. Ştim asta. Ştiţi însă care e dimensiunea? Un genocid uriaş. In fiecare an : 100’000 de morţi, 200’000 de oameni care pleacă in diaspora, 100’000 de oameni care fug din zonele sărace controlate de mafia PSD către oraşele mari din ţară. Un oraş cât Cluj-ul care moare sau fuge. In fiecare an. Pentru ca ei să stea in vile mari, să îşi facă vacanţele in Brazilia, să îşi plaseze amantele pe salarii mari la stat.- Anual, 100’000 de oameni mor din cauza lor. In romania avem 2000 de morţi la 100’000 de locuitori. In Europa de Est doar 1500. Ca sa nu comparam cu Europa de Vest unde este doar 1000- Din cei 100’000 - 1000 mor în accidente din cauza lipsei drumurilor. Şi 700 de copii. Restul - din cauza corupţiei din sistemului de sănătate. Rata mortalităţii infantile este dublă fata de UE. La fel a accidentelor auto mortale- 200’000 de oameni emigreaza anual - 100’000 fug din zonele sărace PSD către oraşe anual (cf. studiilor Băncii Mondiale).Nu fiţi complici la crima asta uriaşă. Votati pe 26Mai”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.