Senatorul USR Allen Coliban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care înfiinţează DNA al pădurilor. Acesta spune că este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL, care s-a abţinut la votul în Camera Deputaţilor, a votat proiectul de lege la Senat, iar acum atacă actul normativ la CCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tocmai am aflat că Guvernul PNL a atacat la CCR Legea de înfiinţare a DNA al Pădurilor. Astăzi DNA-ul Pădurilor trebuia să fie în vigoare, dar preşedintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR”, a scris Allen Coliban miercuri pe Facebook.

Acesta se întreabă dacă „atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL?”

El îi mai cere premierului Ludovic Orban „să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor.”

„PNL este apărătorul hoţilor de lemne?”, se întreabă Coliban în încheierea postării pe reţeaua de socializare.

Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.