Senatorul liberal Alina Gorghiu solicită Ministerului de Finanţe să flexibilizeze urgent prevederile referitoare la acordarea de sponsorizări şi ajutoare sociale pentru cetăţenii din Ucraina de către firmele din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am vorbit cu mulţi oameni de afaceri zilele acestea şi vor să ajute! Înţelegem cu toţii criza umanitară şi nevoia mare a ucrainenilor de a fi ajutaţi. Rog ministerul de finanţe să flexibilizeze urgent prevederile referitoare la acordarea de sponsorizări şi ajutoare sociale pentru cetăţenii din Ucraina de către firmele din România (de exemplu, derogarea de la obligaţia de a încheia documente notarizate cu beneficiarii persoane fizice)", scrie Gorghiu pe Facebook.
De asemenea, ea solicită scutiri fiscale la impozitarea persoanelor din Ucraina care doresc să se angajeze în România, "de exemplu, scutire de contribuţie la pensii, întrucât oricum nu ar beneficia de pensii din România".
"E important să ajutăm acum şi repede!", conchide senatorul PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.