Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, despre proiectul pensiilor speciale, aflat în dezbatere la Senat, că este prioritate zero, iar despre o posibilă amânare a adoptării acestei reforme a precizat că pensiile speciale sunt punct în PNRR şi nu pot să amâne adoptarea acestei legi pentru că, fără ea, ar fi suspendate aceste fonduri. Deci problema pensiilor speciale trebuie tranşată şi trebuie tranşată într-o maniera clară, constituţională, a mai arătat Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele interimar al Senatului a afirmat că proiectul legii pensiilor speciale este în prezent la comisii şi aşteaptă raport de la comisiile de apărare şi juridică, pentru a-l introducere pe ordinea de zi a plenului. ”Din punctul nostru de vedere, acest proiect al pensiilor speciale este prioritate zero, este un angajament în programul de guvernare şi sperăm ca el să fie tranşat. Îmi doresc foarte mult ca proiectul ministerului Muncii, agreat de Guvern, să fie cu noroc”, a spus Gorghiu, amintind despre ”istoricul adoptării legislaţiei pe pensii speciale, care a fost unul destul de complicat”.

Ea a arătat că PNL a iniţiat două legi în Parlament, votate cu majoritate largă, dar care din păcate nu au trecut de controlul CCR. ”Realmente îmi doresc să scăpăm de această problem din legislaţia românească şi să reglementăm odată pentru totdeauna problema pensiilor speciale”, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată despre o posibilă amânare a acestei reforme, Gorghiu a spus: ”Pensiile speciale sunt punct în PNRR, nu putem să amânăm adoptarea acestei legi pentru că, fără ea, ar fi suspendate aceste fonduri. Deci problema pensiilor speciale trebuie tranşată şi trebuie tranşată într-o maniera clară, constituţională şi sper că Ministrul Muncii, atunci când a scris proiectul, a discutat cu toţi cei afectaţi de această lege astfel încât repet, legislaţia să fie una în acord cu doleanţele Comisiei şi cu rigorile CCR”.

Alina Gorghiu a mai spus că s-a discutat mult despre aceste pensii speciale. ”Precizez încă o data că militarii nu intră în această categorie a pensiilor speciale pentru că tot timpul au fost aceste discuţii în spaţiul public”, a mai arătat preşedintele interimar al Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.