Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu scrie vineri că pentru Ucraina, va fi un proces de reconstrucţie greu, dar România susţine ferm un principiu, şi anume că ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un an de război … Un an crud, vulgar, violent, inuman pentru ucrainieni! Un an în care au murit mulţi adulti, dar şi copii. În care zeci de mii de familii s-au destrămat, milioane de oameni s-au trezit într-un coşmar în care lipsa lucrurilor de bază a devenit regula vieţii de zi cu zi! Un an în care ruşii au omorât, torturat, violat femei, în numele lui Putin. Un an în care Putin a vrut putere şi stabilitate în plan intern şi recunoaştere în afară şi e pe cale să piardă tot”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Preşedintele interimar al Senatului continuă: ”Un an în care dezinformarea şi fake-news-ul au fost pericole foarte mari şi pentru România. Un an în care stabilitatea din România a ajutat enorm întreaga regiune.Un an în care noi am fost alături de Republica Moldova şi ei au simţit asta în mod real”.

”Pentru Ucraina, va fi un proces de reconstrucţie greu, dar România susţine ferm un principiu: ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.