Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, afirmă miercuri, pe Facebook, că Justiţia nu trebuie să se mai asocieze cu expresia ”claie peste grămadă” vreodată şi că Tribunalul Gorj are de astăzi o clădire mai mare, dar şi 2 noi posturi de asistenţi judiciari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Justiţia nu trebuie să se mai asocieze cu expresia ”claie peste grămadă” vreodată. De astăzi, Tribunalul Gorj are o clădire mai mare, dar şi 2 noi posturi de asistenţi judiciari. Şi totuşi, oricât de mare ar fi volumul de muncă, şase judecători, sunt voluntari în cadrul proiectului Educaţie juridică în Şcoli, iniţiat acum mai puţin de un de Ministerul Justiţie împreună cu alte cinci instituţii”, a transmis ministrul Justiţiei, după vizita în judeţul Gorj.

Ministrul a arătat că a abordat inclusiv cazul de la Jilava, în urma căruia DIICOT a destructurat o reţea care trafica droguri şi a cărei coordonare era făcută de către un deţinut din penitenciar.

”Da, lupta împotriva drogurilor nu e uşoară şi presupune inclusiv identificarea tuturor vulnerabilităţilor. Discuţiile au continuat la Baroul Gorj, iar subiectele vizate au fost digitalizarea, educaţia juridică, investiţiile în derulare şi achitarea onorariilor pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară. Vestea bună este că, acum 2 săptămâni, ministerul Justiţiei a obţinut 27 milioane de lei pentru plata acestora din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului”, a mai spus ministrul Alina Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.