Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă, după votul din Birourile Permanente reunite pe tema solicitării PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiunea de cenzură USR PLUS-AUR, că solicitarea trebuie analizată de Comisia de statut, exprimându-şi regretul că Ludovic Orban ”ţine trena USR-AUR”, prin abţinerea de la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de Comisia de statut. Regret că domnul Orban ţine trena USR-AUR, prin abţinerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la Comisia de regulament solicitarea, PNL, în primul BPR, va repune în discuţie cererea”, a declarat senatorul PNL Alin Gorghiu.

Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere pe tema moţiunii de cenzură se reia, neexistând cvorum la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR. Informaţii iniţiale indicau că solicitarea PNL a fost aporbată cu 9 voturi la 7. PSD a părăsit şedinţa, iar Ludovic Orban a anunţat că nu participă la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiune. 

După ce PSD a părăsit şedinţa Birourilor Permanente reunite, din 26 de parlamentari au rămas 18. Solicitarea PNL de verificare a semnăturilor a întrunit 9 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”. Două persoane, Ludovic Orban şi Ovidiu Ganţ, au fost prezente, dar nu au votat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.