Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, după adoptarea legii pensiilor speciale în Senat, că vor vedea cine şi în ce măsură va decide să formuleze sesizări la CCR şi lasă dreptul Curţii să se pronunţe pe lege. Nu rezonez cu ideea de protest, justiţia este un serviciu public, a mai spus Gorghiu despre protestele din justiţie, anunţate în urma reformei pensiilor speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În Senat se votează legea pensiilor de serviciu, în timp ce eu sunt aici, ăsta este, cred eu, un mesaj important pe care îl dau sistemului judiciar că îmi doresc să menţinem punţile de comunicare, că îmi doresc un dialog consolidat şi că îmi doresc să găsim soluţii pentru fiecare problemă”, a spus ministrul Justiţiei, la sediul CSM. 

Alina Gorghiu a arătat că nu prea să facă vreo predicţie privind atacarea legii la CCR. 

”Vom vedea cine şi în ce măsură va decide să formuleze sesizări la Curtea Constituţională şi las dreptul Curţii Constituţionale, aşa cum e firesc, să se pronunţe, nu-mi permit să avansez vreo predicţie”, a arătat ea. 

Despre protestele anunţate în justiţie, Alina Gorghiu a afirmat că nu rezonează cu ideea de protest.

”Eu le-am spus tuturor cu care m-am auzit că nu rezonez cu ideea de protest. Justiţia este un serviciu public, justiţia trebuie să servească cetăţeanul, iar toate problemele cred că se pot discuta prin dialog”, a afirmat ministrul Justiţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.