Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a declarat joi despre dosarul Mineriadei din 1990 că este o veche restanţă a statului român şi a justiţiei din România ea precizând că a fost un parcurs sinuos al acestui dosar. ”Avem o obligaţie pe care sper să ne-o onorăm, ca stat, faţă de societatea românească”, a mai spus ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E o veche restanţă a statului român şi a justiţiei din România, a fost un parcurs sinuos al acestui dosar. Avem o obligaţie pe care sper să ne-o onorăm, ca stat, faţă de societatea românească”, a declarat ministrul Alina Gorghiu. 

Ea a precizat că a transmis solicitarea imediat către Parchet, după ce i-a ajuns de la preşedintele României documentul pentru începerea urmăririi penale.

”Am comunicat-o Parchetului şi sper să vedem un deznodământ curând”, a completat Gorghiu, într-o conferinţă de presă. 

Fostul premier Petre Roman şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu au sosit joi, la Parchetul General, pentru a fi audiaţi în dosarul mineriadei din 1990.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.