Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu a declarat, marţi, despre un posibil vot din partea PSD pentru moţiunea împotriva ministrului Virgil Popescu, că ar fi uşor penibil să susţină unii prin vot o moţiune, chiar şi simplă, neproducând efecte juridice cu privire la demisia ministrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Social-democraţii sunt un partener serios care respectă protocolul. Protocolul coaliţiei spune foarte clar, nu depunem, nu susţinem moţiuni simple, de cenzură împotriva guvernului din care facem parte” a declarat Alina Gorghiu.

Ea a continuat: ”Ar fi uşor penibil să susţinem unii dintre noi prin vot o moţiune, chiar şi simplă, neproducând efecte juridice cu privire la demisia ministrului, venită din partea opoziţiei, pentru că lucrurile se rezolvă matur, se rezolvă  prin dialog, în cadrul coaliţiei. Sunt absolut convinsă că evaluarea premierului constant a fiecărui ministru va fi cea care decide schimbarea sau nu a  unui ministru, nu o moţiune a opoziţiei”. 

Gorghiu a ţinut să precizeze că actuala criză energetică din România ”nu este generată de Virgil Popescu sau de un alt nume sin România, ci este o criză globală, care a fost genetrată de războiul la graniţă, de situaţia cu alimentarea cu gaze”. 

”Ca atare, nu trebuie să găsim ţap ispăşitor într-o persoană ficiă, ci trebuie să vedem în realitate contextul”, a mai spus Gorghiu.

 

Deputaţii dezbat, marţi, începând cu ora 16.00, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu, intitulată: ”România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. Votul pe moţiune va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.