Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a afirmat marţi în emisiunea Talk News de la Profit news TV, despre aderarea României la spaţiul Schengen, că este optimistă că putem bifa acest mare proiect la finalul anului. Deja devine o problemă de interval de timp scurt, a spus ea. Despre o decuplare de Bulgaria, Alina Gorghiu a spus că România sprijină şi Croaţia şi Bulgaria, şi va susţine această integrare cu toate cele trei state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se fac eforturi excepţionale, pe toate fronturile pentru a obţine un rezultat favorabil, Schengen nu este al PNL, este un proiect de ţară, ce a ţinut de noi, de PNL, a fost această decuplare de partea politică, acel MCV, o povară când era vorba de intrarea în spaţiul de circulaţie. Este o gură mare de oxigen”, a spus Alina Gorghiu. 

Ea a precizat că toate aceste discuţii care au loc în această perioadă sunt importante şi trebuie să dăm informaţii când ni se cer explicaţii. ”Eu sunt optimistă că putem bifa acest mare proiect la finalul anului. Deja devine o problemă de interval de timp scurt. Opinia mea este fără a vreau să avansez un termen că suntem exact în direcţia corectă. Finalul este aproape dar este decizia şi celorlalte state”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a spus despre şansele ţării noastre că nu vrea să avanseze un procent pentru că este foarte precaută, iar discuţiile sunt în desfăşurare.

Despre o decuplare de Bulgaria, Gorghiu a spus: ”Noi sprijinim şi Croaţia şi Bulgaria, vom susţine această integrare cu toate cele trei state”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.