Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL), afirmă, marţi seară, că Guvernul încearcă să evite declanşarea grevei generale în Educaţie, întrucât nimeni nu-şi doreşte să fie afectate examenele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a fost întrebată, marţi seară, la Euronews despre greva din Educaţie, anunţată de sindicalişti pentru data de 22 mai.

”Este un lucru pe care sunt convinsă că încearcă Guvernul României să-l evite. Nu-şi doreşte nimeni să afecteze sistemul de educaţie, să fie afectate examenele, să fie oameni în stradă”, a răspuns preşedintele interimar al Senatului.

Gorghiu s-a referit la discuţiile liderilor coaliţiei cu sindicaliştii, dar şi la negocierile purtate de către ministrul Educaţiei: ” S-au făcut paşi înainte. Sigur, niciodată nu este suficient”.

Preşedintele interimar Senatului a vorbit şi despre legea salarizării unitare, care prevede o creştere a salariilor profesorilor cu 60%, dar şi despre Legile Educaţiei, aflate la dezbatere la Senat.

”Sunt de acord că subiectul profesori şi salarizare va trebui să fie tratat foarte serios în perioada următoare”, a adăugat Gorghiu.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, marţi seară, că speră să nu se ajungă la greva generală din învăţământ, în zilele viitoare urmând noi discuţii cu sindicaliştii.

Potrivit acesteia, multe lucruri nu ţin de Ministerul Educaţiei, dar s-a declarat convinsă că nu se va ajunge la bulversarea examenelor naţionale.

 ”Eu încă sper că nu ajungem în stituaţia în care greva de protest să fie declanşată”, a afirmat, marţi seară, la Digi 24, Ligia Deca. 

Întrebată despre riscul bulversării examenelor de final de an, Deca a afirmat: ”Trebuie să luăm această declaraţie şi în logica negocierii sindicale”.

”Ar fi un sacrificiu inacceptabil ca această generaţie de elevi să nu poată finaliza Evaluarea Baţională, Bacalaureatul...şi mai este mult până acolo”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.