Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat, vineri, în cadrul ceremoniei publice dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Naţional al României, care a avut loc în Piaţa Tricolorului din Capitală, că avem datoria să nu uităm ce au însemnat aceşti 174 de ani şi să cinstim memoria înaintaşilor noştri, să apreciem parcursul României de astăzi, la care un rol covârşitor l-a avut integrarea europeană şi euro-atlantică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem la 174 ani de la momentul primei intonări a imnului ”Deşteaptă-te, române”. Şi am convingerea că unele dintre cele mai frumoase momente de după 1989 au fost decretarea cântecului „Deşteaptă-te române” ca imn al statului român şi proclamarea zilei de 29 iulie ca „Ziua Imnului Naţional al României”.  Mai ales că, ani la rând, în perioada comunistă, acest cântec a fost interzis”, spune Alina Gorghiu în mesaj. 

Preşedintele interimar al Senatului arată că ”avem datoria să nu uităm ce au însemnat aceşti 174 de ani şi să cinstim memoria înaintaşilor noştri, să apreciem parcursul României de astăzi, la care un rol covârşitor l-a avut integrarea europeană şi euro-atlantică, parteneriatele noastre strategice şi guvernarea responsabilă”.

”Avem statut de aliat solid, activ şi angajat, pentru că am ştiut să respectăm  angajamentele asumate. Da, traversăm o perioadă complicată, cu multiple crize, dar ştiu că o vom depăşi şi se va consemna în istoria vremurilor actuale că am păstrat direcţia bună. Important este să avem fixat bine că libertatea popoarelor se câştigă greu şi este un bun de mare preţ. Tocmai de aceea, agresiunea nejustificată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei trebuie condamnată şi sancţionată”, spune Gorghiu. 

Preşedintele Senatului declară că ”fiecare popor trebuie să aibă libertatea de a-şi alege destinul şi aliaţii, fiecare naţie trebuie să aibă libertatea de a merge pe calea democraţiei”. 

”Dar această sărbătoare este şi despre viitor! Suntem datori să ne unim forţele, să fim solidari în tot efortul care trebuie depus pentru a face faţă provocărilor majore care vor mai veni. Şi pentru îndeplinirea idealurilor acestui popor. Sărbătoarea de astăzi îmi aminteşte emoţiile trăite de fiecare dată când aud imnul cântat la festivităţile de premiere pentru campionii români. Sau când văd cum diaspora vibrează la intonarea imnului de stat mai mult decât la orice altceva. Sau atunci când este intonat la ceremoniile oficiale. Sunt mândră de imnul ţării mele, sunt mândră că aparţin acestui neam. Preţuiţi imnul nostru, respectaţi-l cu faptele voastre şi fiţi mândri de el. „Deşteaptă-te române” este unic şi este al nostru, al tuturor românilor”, mai spune Alina Gorghiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.