Alina Gorghiu, ministru al Justiţiei şi unul dintre liderii PNL, este unul dintre susţinătorii comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar se arată sceptică cu privire la această posibilitate, având în vedere faptul că o decizie în acest sens trenează. ”Dacă s-a ajuns în acest punct în care colegii şi PSD să dorească să anunţe de acum un candidat la preşedinţie, condiţie care e nerezonabilă pentru PNL, pe mine mă face să cred că PSD, în realitate, nu îşi doreşte comasarea, ci mai degrabă doreşte să impună de acum un candidat PSD”, susţine Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alina Gorghiu a vorbit, luni seară, despre discuţiile din coaliţie, subliniind că nu este membru al echipei care a luat parte la discuţii din partea PNL. 
 
”Mandatul pe care preşedintele Ciucă l-a avut din partea Biroului Politic Naţional a fost unul larg: mergeţi şi discutaţi cu colegii de coaliţie despre maniera în care putem să aducem mai multă lume la vot, să avem mandate cu reprezentativitate în spate, să respectăm totuşi criteriul de diminuare a costurilor pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune ş.a.m.d. Eu una nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care Guvernul trebuie să propună Hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. La începutul lunii martie ar trebui, conform calendarului, să se tragă la sorţi judecătorii din partea ÎCCJ, care să facă parte din Biroul Electoral Central, si intrăm în logica, deja, de alegeri. Deci e păcat că nu s-a ajuns la o concluzie”, a declarat Alina Gorghiu, la Digi 24. 
 
Gorghiu crede că, până în luna decembrie, electoratul va ”obosi”. Ea a afirmat că şansele de comasare a alegerilor sunt ”destul de reduse”. 
 
”Dacă s-a ajuns în acest punct în care colegii şi PSD să dorească să anunţe de acum un candidat la preşedinţie, condiţie care e nerezonabilă pentru PNL, pe mine mă face să cred că PSD, în realitate, nu îşi doreşte comasarea, ci mai degrabă doreşte să impună de acum un candidat PSD”, a adăugat Gorghiu.
 
Liderii coaliţiei nu au ajuns, luni, la un acord privind comasarea alegerilor, astfel că este posibil ca cele patru runde de alegeri să aibă loc la termen, au declarat surse politice. O nouă întâlnire a celor două partide ar urma să aibă loc vineri. O şedinţă a PNL se va desfăşura marţi seară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.