Senatorul de Timiş Alina Gorghiu a făcut apel, vineri, la preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să-şi retragă plângerea formulată la Curtea Constituţională a României în legătură cu desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier. Gorghiu afirmă că, după ce CCR va respinge această contestaţie, va care demisia lui Ciolacu, deoarece face un abuz în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fac apel la echipa care conduce PSD, în special preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, să îşi retragă sesizarea formulată pentru existenta unui conflict juridic de natură constituţională. Este doar un moft această sesizare. Este o sesizare care va fi declarată inadmisibilă şi este exclusiv un pretext pentru ca cei din PSD să nu se prezinte la şedinţa programată în 24 februarie cand avem un vot pentru Guvernul Orban II. Le spun de acum celor care conduc PSD, în secunda în care CCR va respinge ca inadmisibilă sesizarea lui Ciolacu îi voi cere demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că este un abuz în funcţie să faci sesizări din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu pentru că ar exista temeiuri constituţionale, ci efectiv pentru a servi în lupta PSD”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri la sediul PNL Timiş.

Gorghiu mai spune că are informaţii că miniştri propuşi de PNL vor fi atacaţi de social - democraţi, la audierea în Parlament.

”Agenda parlamentară de săptămâna viitoare. De luni până miercuri vor fi audiaţi miniştri propuşi de Cabinetul Orban. Există un plan diabolic al celor de la PSD de a pune într-o lumină proastă miniştri cabinetului Orban. Ştiu foarte clar că miniştri ca Violata Alexandru, Florin Cîţu, Ion Ştefan vor fi ţinta unor atacuri fără precendent din partea PSD. Audierea miniştrilor nu este o oportunitate de a intra în polemică cu PSD, ci este exact modalitatea prin care vom arăta publicului ce am făcut la guvernare în 3 luni de zile şi vom prezenta pe larg ce am găsit la preluarea guvernării de la PSD”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a adăugat că la votul de învestitură al Guvernului Orban II, liberalii vor fi în sală, dar se vor abţine de la vot.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.