Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunţat că ea şi liberalii vor depune o propunere legislativă pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 condus de Ion Iliescu, chiar dacă majoritatea din Curtea Constituţională ajută PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Anunţ pentru PSD: nu-i bai, că vă ajută majoritatea de la CCR! Eu şi colegii din PNL vom depune o propunere legislativă de desfiinţare a acestui Institut al lui Iliescu, care ţine umbră deasă pe evenimentele Revoluţiei din ‘89”, a scris Alina Gorghiu miercuri pe Facebook. 

Curtea Constituţională a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, sesizarea PSD privind legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Prin urmare, actul normativ este neconstituţional şi se va reîntoarce în Parlament pentru fi pus în acord cu decizia CCR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.