Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, îl acuză pe liberalul Robert Sighiartău că se opune noului pachet fiscal asumat de Guvern pentru că deţine un IFN (Instituţie Financiară Nebancară) unde practică dobânzi de 600%. ”Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine”, a comentat deputatul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce unii liberali nu sunt de acord cu măsurile fiscale propuse de guvern. 

”Cei care sunt foarte vocali nu sunt decidenţi în PNL. Slavă Domnului! Ce argumente are un liberal să spună ca profesiile liberale să nu plătească la stat, indiferent câte milioane de euro câştigă pe an, în timp ce o persoană cu 2.000 de lei pensie să plătească? Cum Dumnezeu să explici ca liberal - dar care ai bunici şi părinţi şi prieteni, că eşti român - şi vezi că un milion de oameni au sub 1.000 de lei pensie? În timpul ăsta vii şi spui că ”electoratul meu nu vrea”. Lasă, domnule, electoratul, că noi nu suntem neapărat captivi electoratului care ne votează! Suntem cetăţeni români, demnitari români, care ne ocupăm de toată societatea! Unul care are un IFN, care are dobânzi de 600%, domnul Sighiartău, ne explică nouă cum e cu guvernarea. Dânsul are un IFN unde practică dobânzi de 600%. Normal că nu-şi doreşte impozitare, cu cât e mai mare profitul, cu atât mai bine”, a declarat Alfred Simonis. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Întrebat dacă vor fi liberali care vor trăda la moţiunea de cenzură împotrivă Guvernului Ciolacu, Alfred Simonis a răspuns: ”Nu cred asta. Aşa, răzleţ, câte unul poate să se mai supere. În cadrul coaliţiei de guvernare, cei care decid în PNL sunt oameni echilibraţi, care încearcă să înţeleagă situaţia în care e România în acest moment”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.