Alfred Simonis, preşedintele organizaţiei PSD Timiş, îl preferă pe primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, în detrimentul liberalului Alin Nica, preşedintele CJ Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alfred Simonis a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, pe cine alege între Dominic Fritz (primarul Timişoarei) şi Alin Nica (preşedintele CJ Timiş). 

”Dacă ar fi să am a treia opţiune de răspuns, ar fi: niciunul. Dar dacă mă puneţi să aleg între ei doi, chiar dacă pare şocant, îl aleg pe Dominic Fritz”, a răspuns Alfred Simonis. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liderul PNL Timiş Alin Nica, a anunţat, marţi, că PSD şi USR au votat pentru revocarea sa din funcţia deţinută în Consiliul Naţional de Integritate, deşi justiţia nu s-a pronunţat încă dacă într-adevăr a încălcat vreo lege. Nica a menţionat că în continuare va monitoriza activitatea ANI şi va semnala eventuale abuzuri.

Alin Nica a fost numit membru CNI din 2021, fiind propus de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene ca reprezentant al tuturor preşedinţilor de Consilii Judeţene din ţară. Mandatul este de 4 ani, iar indemnizaţia este ”nesemnificativă”, a spus Alin Nica.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. Infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.