Liderul PSD de Timiş Alfred Simonis a anunţat, că la şedinţa de vineri a Biroului Politic Judeţean, vor fi discuţii despre reluarea colaborării cu filiala judeţeană a partidului Pro România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom discuta despre o colaborare cu cei de la Pro România. Le voi cere colegilor mei din conducerea filialei să mă mandateze pentru a iniţia discuţii de semnare a unui protocol cu cei de la filiala Timiş a Pro România, care va însemna ruperea protocolului cu PNL, pentru că există, care va însemna eventuale candidaturi comune la primăriile din judeţ, la Primăria Municipiului Timişoara, la Consiliul Judeţean şi, evident, aşteptăm propunerile celor de la Pro România pentru a parafa un astfel de protocol de colaborare”, a declarat Alfred Simonis, vineri, într-o conferinţă de presă.

Deputatul PSD a mai spus că vrea ca acest protocol să reprezinte schimbarea majorităţilor în administrarea localităţilor din judeţul Timiş, acolo unde acestea au fost făcute între Pro România şi alte formaţiuni decât PSD.

Simonis a mai precizat că, în cazul în care edilul Timişoarei Dominic Fritz a transferat spre social-democraţi toate responsabilităţile cu privire la dezvoltarea municipiului, atunci nu pricepe ce rol mai are acest primar.

„Dacă munca domniei sale de primar este să rămână să tundă panseluţe şi să planteze copaci, o fi. Cred că dacă toate celelalte responsabilităţi le-ai transferat adversarilor tăi şi aceştia le şi realizează, nu mai ai obiectul muncii şi nu mai are sens să rămâi acolo”, a explicat Alfred Simonis.

El a adăugat că a tras un semnal de alarmă şi în privinţa organizaţiei PNL Timiş şi ar vrea ca această filială liberală să aibă mai multă importanţă şi greutate la nivel naţional.

„Din primele estimări ale unui sondaj comandat de PSD, PNL Timiş gâfâie să se afle pe poziţia a doua în judeţ. Chiar cred că PNL Timiş trebuie să conteze la nivel naţional, să reuşească să-şi îndeplinească din obiective, pentru că nu-mi doresc un judeţ în care se desfiinţează partidul adversar. Îi vom cere preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, să vină la serviciu, să stea mai mult de o oră la serviciu, în zilele în care vine, să-şi asume pentru încă doi ani de mandat conducerea acestei instituţii”, a mai afirmat Simonis.

Acesta a mai anunţat că social-democraţii vor organiza proteste autorizate, începând de săptămâna viitoare, în faţa Palatului Administrativ şi pe şantierul Timişoara - Dumbrăviţa - Autostrada Vestului, cu scopul de a îi atenţia liderului administraţiei judeţene asupra problemelor judeţului Timiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.