Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a reacţionat luni, de la tribuna Camerei Deputaţilor, după criticile Ralucăi Turcan la adresa ministrului Muncii, Marius Budăi. El a arătat că se va abţine să vorbească despre performanţa miniştrilor liberali în ultimii ani de zile şi să răspundă la provocările pe care o ante-vorbitoare le-a lansat la adresa partidului pe care îl reprezintă, precizând că dacă întrebi în România care este partidul care a făcut cel mai mult pentru pensionari, noua din zece oameni îţi vor răspunde că PSD, şi asta este un fapt. El a acuzat USR că nu a făcut nimic cât era la guvernare pentru a elimina pensiile speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din respect pentru colegii mei de coaliţie de la PNL şi pentru buna funcţionare a acestei coaliţii, astăzi şi este ultima dată când voi face asta, mă voi abţine să vorbesc despre performanţa miniştrilor liberali în ultimii ani de zile şi mă voi abţine să răspund la provocările pe care o ante-vorbitoare le-a lansat la adresa partidului pe care îl reprezint aici”, a spus Alfred Simonis.

El a precizat că ”să audă USR vorbind şi repetând cuvântul de solidaritate, este ca şi cum ai vedea un userist făcându-şi cruce şi îngenunchind la biserică sau fiind evlavios”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Este extrem de interesant cum partidul care a băgat în PNRR interdicţia de a creşte pensiile, pentru că asta aţi pus în PNRR, indiferent că recunoaşteţi sau nu, partidul care se afla cârma ministerului Sănătăţii în pandemie, când bătrânii nu puteau fi trataţi în spitale, partidul care s-a înfiinţat pentru a desfiinţa pensionarii în ţara asta şi tot ceea ce cred, este partidul care ne vorbeşte despre solidaritate, oameni buni”, a mai comentat Simonis.

Liderul deputaţilor PSD a arătat: ”Trebuie să recunoaştem că sistemul nostru de pensii este incorect, trebuie să recunoaştem că avem pensii aberante şi majoritatea nu sunt pe contributivitate”. Simonis a arătat că ”dacă întrebi în România care este partidul care a făcut cel mai mult pentru pensionari, noua din zece oameni îţi vor răspunde că PSD, şi asta este un fapt, că vreţi sau că nu vreţi să o recunoaşteţi”, a mai spus el.

El a continuat: ”În acelaşi timp, vreau să fiu corect şi să spun că dacă întrebi în România cine s-a bătut cel mai mult cu pensiile speciale, nouă din zece îţi vor răspunde că USR”. ”Ce aţi făcut dumneavoastră la guvernare ca să eliminaţi pensiile speciale? Ştim cu toţii, nimic”, a mai spus Simonis, adăugând că dacă PSD împreună cu aliaţii vor reuşi să facă acest lucru ”USR se va dersfiinţa cu totul”.

”Sunteţi disperaţi, acest guvern, acest ministru, Marius Budăi, este primul ministru care redactează un proiect care va fi trimis la Parlament în perioada următoare, prin care vor fi redimensionate aceste pensii aberante. Să vă văd atunci stimaţi colegi, de la USR, de ce o să mai urlaţi”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.