Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis a declarat, marţi, în plenul în care se dezbate cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, că aplauzele şi susţinerea arătată de deputaţii PSD pentru acesta au fost ”pentru excelentul mandat de ministru pe care l-a avut la ministerul Agriculturii”. Simonis a mai spus că înainte cu trei minute de începerea şedinţei de plen, l-a întrebat pe Adrian Chesnoiu dacă rămâne la vot, iar acesta a spus că da, şi că votează la vedere pentru începerea urmăririi penale şi de aceea a aplaudat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem într-un moment delicat şi pentru grupul PSD, pentru că vorbim de un coleg al nostru, suntem într-un moment delicat şi pentru Parlament”, a spus Simonis, criticând faptul că ”USR este în stare să se bucure şi să profite de pe urma unui astfel de moment”. 

”Aplauzele şi susţinerea pe care Adrian Chesnoiu o are din partea grupului şi a partidului sunt, categoric, pentru excelentul mandat de ministru pe care l-a avut la ministerul Agriculturii”, a spus liderul deputaţilor PSD. El a lăudat şi ”atitudinea publică ireproşabilă” a acestuia, de a demisiona şi ”a ne scoate dintr-o situaţie delicată pe noi, colegii domniei sale”, prin faptul că a cerut ridicarea imunităţii şi punerea la dispoziţia justiţiei. 

El a mai spus că înainte cu trei minute de începerea şedinţei de plen, l-a întrebat pe Adrian Chesnoiu dacă rămâne la vot. ”A spus că da, şi votează la vedere pentru începerea urmăririi penale, de aceea am aplaudat”, a comentat Simonis. 

Alfred Simonis a continuat: ”Cei care vă bucuraţi astîzi de situaţia unui coleg parlamentar să vă amintiţi atunci când vă vor ajunge din urmă nenorocirile guvernării pe care aţi avut-o dumneavoastră, cei de la USR”. 

Şeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat imediat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

Sorin Grindeanu a preluat interimar funcţia de ministru al Agriculturii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.