Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat joi, în plenul Camerei Deputaţilor în care se dezbate respingerea a trei propuneri legislative depuse de UDMR, privind autonomia Ţinutului Secuiesc, că va demara o consultare amplă în Parlament, astfel încât iniţiativele neconstituţionale să nu poată fi înregistrate la Camera Deputaţilor. ”Nu putem orice prostie depusă de cineva să fie dezbătută în plen”, a precizat Simonis. El a mai arătat că integritatea, suveranitatea acestei ţări nu sunt negociabile nu se discută prin legi sau pe la colţuri, iar iniţiativele revizioniste nu-şi au locul într-o instituţie atât de importantă cum este parlamentul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vacanţa parlamentară va începe pe 1 ianuarie, deci până pe 31 decembrie suntem în plină sesiune a Camerei Deputaţilor nu e nici sesiune extraordinară, nu e nici vacanţă parlamentară, pur şi simplu, desi e vacanţă, v-am chemat la serviciu, asta e, aşa s-a hotărât”, a spus Simonis în plen.

El a precizat că nu înţelege ce e de dezbătut la aceste initiative toxice. ”Ce vreţi să dezbatem la ele, ce vreţi să modificaţi la ele? Nu avem ce dezbate, nu putem negocia unitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări. Nu avem ce dezbate, n-avem nevoie de timp, nu avem nevoie de amendamente. Le respingem şi gata”, a spus preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis.

”La mine, la Timiş, împreună cu maghiari, germani, multe alte naţionalităţi şi etnii, convieţuim paşnic de foarte mult timp. Acolo nu vrea nimeni să fie nici autonomie a teritorială a cuiva, acolo nimeni nu se ceartă cu nimeni pe astfel de motive şi reuşim să convieţuim paşnic, de foarte foarte mult timp, chiar şi în momente tensionate. Ce rost are o astfel de iniţiativă toxică, fără sens, care nu are nicio perspectivă vreodată de acum înainte, nu ştie nimeni să ne explice. Integritatea, suveranitatea acestei ţări nu sunt negociabile nu se discută prin legi sau pe la colţuri, iar iniţiativele revizioniste nu-şi au locul într-o instituţie atât de importantă cum este parlamentul României”, a spus Simonis.

Preşedintele interimar al Camerei a precizat că ”cine ar fi câştigat dacă ar fi lăsat ca toată luna ianuarie celebrii scandalagii din Parlament să se joace cu spaimele poporului şi să strige în fiecare zi că se vinde Ardealul ar fi fost cei de la AUR”.

”Aproape că mă bate gândul să mă întreb dacă nu cumva Tokes şi Simion s-au înţeles ca unul să depună iniţiativa şi altul să se certe o lună şi jumătate până la începerea sesiunii viitoare, astfel câştigând amândoi, pentru că nu pot să înţeleg frustrarea dumneavoastră că facem pe repede înainte şi respingem aceste initiative toxice. Că mai trebuia o comisie, că mai trebuia să dezbatem, nu avem ce dezbate suveranitatea şi integritatea acestei ţări. Respingem legile şi gata”, a arătat Simonis.

Deputatul PSD a anunţat că ”va demara o consultare amplă în Parlament cu colegii de la constituţionalitate, de la juridică şi de la legislativ pentru a identifica mecanismele statutare, procedurale, astfel încât procedurile neconstituţionale să nu poată fi înregistrate la Camera Deputaţilor”. 

”Nu putem orice prostie depusă de cineva să fie dezbătută în plen şi dacă vom stabili acest mecanism, astfel de initiative vor fi în aer”, a mai spus Simonis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.