Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată de către deputaţi modificarea Codului penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe familii de romi le-au avut de-a lungul timpului cu cetăţeni din Timişoara, pentru a-i determina pe aceştia să plece din imobile sau să le vândă lor apartamentele. Votul Camerei a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ordin de restricţie împotriva clanurilor care vor să pună mâna pe casele timişorenilor! Am adoptat astăzi (marţi - n.r.) în Camera Deputaţilor o modificare a Codului penal prin care se va putea institui ordin de restricţie persoanelor care îşi agresează fizic sau verbal vecinii. Această iniţiativă a pornit în urma scandalurilor pe care mai multe clanuri din Timişoara le-au avut şi era necesar să intervenim pentru a stopa aceste abuzuri şi pentru protecţia oamenilor”, a transmis Alfred Simonis, într-un comunicat de presă.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Simonis a făcut referire la familiile de romi din Timişoara care îşi terorizează vecinii. 
 
”Ştim cu toţii ceea ce s-a întâmplat atâţia ani în Timişoara, unde mai multe clanuri au constrâns locuitorii anumitor imobile să îşi vândă locuinţele la preţuri derizorii. Mulţi timişoreni au fost, şi încă sunt, de-a dreptul terorizaţi de vecinii lor, sunt constrânşi prin metode incredibile să îşi vândă casele, dar am identificat un mecanism prin care se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se poate începe urmărire penală asupra acestora. După ce această lege va intra în vigoare, lucrurile trebuie să intre pe un făgaş normal şi astfel de fapte să nu se mai petreacă, iar, în cazul în care astfel de abuzuri mai au loc, instituţiile statului au cadrul legislativ necesar pentru a lua măsuri ferme împotriva clanurilor care de ani de zile efectiv terorizează cetăţeni de bună credinţă”, a precizat Simonis.
 
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis că în perioada următoare va identifica şi alte acte normative care pot fi modificate pentru a-i proteja pe cei abuzaţi. 
 
”Este un prim demers în acest sens, iar în perioada următoare, în măsura în care vom identifica şi alte acte normative pe care trebuie să le modificăm, o vom face pentru a asigura o protecţie şi mai mare a celor abuzaţi de clanurile amintite”, a adăugat Simonis.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara. Edilul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen.
 
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, anunţa, luni, un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează vecinii, astfel încât să îi să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau. El preciza că se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se incriminează fapta de terorizare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.