Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de părere că adoptarea certificatului verde COVID la locul de muncă nu mai reprezintă o urgenţă, el arătând că este nevoie de timp pentru ca un act normativ în acest sens să devină operaţional, iar valul cinci al pandemiei se manifestă deja de aproape două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde pentru că orice procedură legislativă - să spunem că se face o procedură de urgenţă, prin asumarea răspunderii Guvernului, hai să mergem pe cea mai rapidă - presupune şi un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă care vor mai însemna câteva săptămâni şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie în câteva săptămâni, deja avem aproape două săptămâni din valul cinci şi sper că până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie... Dacă vrei să ai un răspuns trebuie să îl adopţi imediat şi să intre în vigoare mâine”, a declarat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24. 
 
El a susţinut că durează operaţionalizarea certificatului, care presupune alocarea de teste, desemnarea de laboratoare şi pregătirea unui întreg sistem care să susţină acest certificat. 
 
Întrebat dacă acest certificat este "victima" politicienilor, Alexandru Rafila a răspuns că "nu este victima politicului, este o chestiune care nu a fost asumată politic”.
 
"Mie, lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost încercarea asta de pasare permanentă a responsabilităţii, cine e de vină de această situaţie legată de neadoptarea unei forme a certificatului COVID”, a mai afirmat Rafila. 
 
Rafila a recomandat "cu tărie" vaccinarea, arătând că, deşi se pot infecta, persoanele vaccinate sunt protejate în faţa formelor grave de boală.
 
Ministrul a subliniat, de asemenea, importanţa testării, care duce la reducerea transmisibilităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.