Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, vineri, că ideea unui guvern minoritar PNL-UDMR i se pare ”incredibilă”, pentru că România are nevoie în acest moment de un guvern cu o majoritate consistentă în Parlament pentru a adopta măsurile anti-criză. Rafila pune vina pe Florin Cîţu pentru aceatsă ”atitudine intransigentă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PSD a afirmat, după întâlnirea cu reprezentanţi din mai multe domenii afectate de pandemia de COVID-19 că este nevoie de un guvern care să fie sprijinit de o majoritate clară în Parlament.

”Noi în acest moment avem nevoie de un guvern care să fie sprijinit de o majoritate consistentă în Parlament, pentru a lua măsurile necesare. PNL insistă cu această soluţie care a fost respinsă de nenumărate ori de PSD şi celelalte partide politice, a susţinerii unui guvern minoritar. Mie mi se pare incredibil acest lucru. Apar nume ciudate, sunt miniştri puternic contestaţi sau oameni care au cu totul altă specializare decât ministerul unde sunt propuşi”, a comentat Rafila actuala situaţie politică privind formarea unui nou Guvern.

Rafila a continuat: ”Este o periodă de criză, mi se pare o lipsă de responsabilitate şi de asumare în special din partea domnului Cîţu, pentru că dânsul am înţeles că este în spatele acestei atitudini intransigente”. 

Despre propunerea ca nelu Tătaru să preia Ministerul Sănătăţii, Rafila a spus că acesta are o experienţă, este un om harnic, circulă foarte mult, dar că este nevoie de măsuri care necesită sprijin mai larg.

”Trebuie să pregătească sistemul de sănătate, nu este posibil în formula unui guvern minoritar. Domnul Tătaru nu poate să facă mai mult, ca membru al unui astfel de guvern, pentru că va fi limitat în deciziile pe care le ia”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.