Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a declarat duminică, la Parlament, că nu consideră că a fost o greşeală adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, dar lucrurile ar trebui „puţin regândite şi aşezate într-un echilibru”, iar oamenii din stradă sunt „perfect îndreptăţiţi” să protesteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că trebuie să identificăm un echilibru perfect între lupta anticorupţie şi drepturile cetăţenilor şi acest echilibru încă nu s-a găsit. Dar trebuie împreună, şi cei din stradă, şi cei din birouri, din Guvern, şi funcţionarii, şi cei din zona privată trebuie să găsim un consens şi să trecem la treabă”, a declarat ministrul Economiei.

Întrebat dacă consideră că a fost o greşeală adoptarea OUG privind Codurile penale, Alexandru Petrescu a răspuns negativ.

„Nu cred că a fost o greşeală, cred că trebuie să analizăm foarte bine ce se întâmplă în ceea ce priveşte politica juridiciară a acestei ţări. Că trebuie analizat mai bine, este clar că trebuuie analizat mai bine şi oamenii din stradă sunt perfect îndreptăţiţi să iasă, să-şi menţină punctul de vedere. Şi eu îmi fac o idee şi mă gândescc că lucrurile ar trebui puţin regândite şi aşezate într-un echilibru (...) Cert este un lucru: la masă trebuie să rezolvăm problemele, şi nu în stradă”, a conchis Alexandru Petrescu.

Ministrul Economiei a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis "ar trebui să fie iniţiatorul medierii". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.