Şeful PNL Iaşi Alexandru Muraru susţine că Dacian Cioloş a încercat “în mod perfid“ atragerea preşedintelui Iohannis în criza coaliţiei, pentru ca ulterior confruntarea politică să fie mutată la Palatul Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muraru afirmă sâmbătă, într-un comunicat de presă, că liderii USR PLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna nu au înţeles mesajul preşedintelui Iohannis, respectiv “când colaboraţi cu extremiştii, s-a încheiat orice dialog cu şeful statului“.

“Criza în care se află coaliţia de guvernare, provocată de modul defectuos şi total neinstituţional al partenerilor de la USR-PLUS de a înţelege funcţionarea Guvernului şi mai ales priorităţile şi modernizarea României, a scos la iveală intenţia liderilor USR-PLUS. Aceştia au devoalat, în cursul zilei de ieri (vineri – n.r.), planul prin care se urmărea mutarea confruntărilor la Palatul Cotroceni. Dacian Cioloş a încercat, în mod perfid, atragerea preşedintelui Iohannis în criza coaliţiei, cu intenţia de a-l face ulterior responsabil pentru evoluţia lucrurilor“, a afirmat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Liderul liberal ieşean consideră că prin refuzul de a le răspunde şi de a dialoga cu şefii USR PLUS, preşedintele Klaus Iohannis “a refuzat să dialogheze cu cei care au pornit un proiect politic tocmai cu extremiştii împotriva cărora se crease în parlament un cordon de siguranţă“.

“Izolarea AUR a fost o realitate la care au aderat partidele parlamentare până în aceste zile. USR-PLUS a scos AUR din izolare, făcând posibilă o alianţă contra naturii, incompatibilă cu statutul USR-PLUS şi cu apartenenţa lor la proiectele euro-atlantice în care este implicată România. Din păcate, Dacian Cioloş şi Dan Barna nu au înţeles mesajul preşedintelui Iohannis: când colaboraţi cu extremiştii, s-a încheiat orice dialog cu şeful statului. Valorile nu sunt negociabile! Linia roşie - care înseamnă atacarea democraţiei, negarea diversităţii, a toleranţei, a libertăţilor civile, a minorităţilor etnice şi religioase, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului, promovarea şi reabilitarea criminalilor de război, utilizarea violenţei politice şi simbolice - nu poate fi trecută!“, a declarat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Şeful PNL Iaşi adaugă că liderii USR-PLUS nu numai că au produs “o iremediabilă lezare“ a intereselor electoratului, dar au arătat că “nu au limite atunci când intereselor lor politice o cer“.

“Există lucruri care pur şi simplu nu pot fi făcute în politică! Un proiect politic cu AUR înseamnă aruncarea în derizoriu a valorilor şi principiilor democratice, dar mai ales crearea premiselor pentru a răsturna un guvern democratic pro-european cu ajutorul unui partid extremist, antisemit. Nimeni nu poate şti cu adevărat care este, de fapt, planul următor al cooperării dintre USR-PLUS şi AUR. Este posibil ca acesta să includă o colaborare mai lungă, eventual un proiect de guvernare. Orice cancelarie occidentală ştie ce înseamnă alianţa cu un partid de factură neofascistă, extremist, xenofob antisemit“, susţine şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.