Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor s-au înscris opt candidaţi, în timp ce pentru Primăria Oradea au intrat în cursă nouă candidaţi. Surpriza în acest judeţ este că actualul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, vrea să schimbe fotoliul de edil-şef cu cel de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ilie Gavril Bolojan candidează din partea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, renunţând, astfel, să mai candideze pentru cel de-al patrulea mandat de edil.

De-a lungul celor trei mandate, Bolojan a reuşit să reabiliteze centrul municipiului Oradea şi să modernizeze oraşul, fiind considerat un reper în administraţia publică. Numai în actualul exerciţiu bugetar, Oradea a câştigat finanţare europeană pentru proiecte în valoare de 174 de milioane de euro.

Acum, Bolojan îşi propune ca, în cazul în care va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, să se implice în modernizarea aeroportului prin aducerea de curse externe.

Unul dintre contracandidaţii lui Bolojan este Ioan Mang (PSD), actuaul vicepreşedinte al CJ Bihor, care s-a implicat în modernizarea unor drumuri judeţene, proiect pe care îşi propune să îl finalizeze în următorul mandat, în calitate de preşedinte al CJ. Între Mang şi Bolojan nu există o prietenie, Mang declarând despre contracandidatul său că "are apucături de mic jupân de provincie”.

Ioan Mang este profesor universitar la Universitatea din Oradea şi a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, timp de 8 zile.

La Consiliul Judeţean Bihor mai candidează: Szabo Jozsef (UDMR), Ciprian Mircea Bejan (ALDE), Andrei Amariţei (PMP), Traian Bodea (Pro România), Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania), Simona Elena Bişboacă (USR).

La Primăria Oradea, candidează actualul viceprimar Florin Alin Birta, din partea PNL, omul de încredere al lui Bolojan. De asemenea, în cursă s-a înscris şi fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila Zoltan (UDMR), din Guvernul Boc II. În timpul mandatului său, 67 de spitale orăşeneşti au fost închise. La acea vreme, presa remarca faptul că niciun astfel de spital nu a fost închis în judeţele Harghita şi Covasna.

La Primăria Oradea mai candidează: Bogdan Ionuţ Manafu (PMP), Emilian Pavel (PSD), Daniela Ghiuro (ALDE), Ioana Mihăilă (USR-Plus), Eugen Daniel Pop (Pro România), Zatyko Gyula (Partidul Popular Maghiar din Transilvania), Dan Mircea Jacan (Partidul Oamenilor Liberi).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.