Poliţiştii din Bucureşti au stabilit că sesizarea PNL privind o posibilă fraudă la manevrarea buletinelor de vot de către unul dintre membrii comisiei de votare de la o secţie din Sectorul 1 nu se confirmă, membrii comisiei având avizul necesar pentru aranjarea şi ordonarea buletinelor de vot. Astfel, bărbatul care a sesizat autorităţile prin 112, un candidat apropiat al liberalului George Tuţă, a fost sancţionat cu avertisment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 10 iunie 2024, în jurul orei 07.00, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 5 Poliţie, au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, candidat la alegerile locale, cu privire la faptul că, la o secţie de votare are loc o posibilă fraudă electorală, respectiv, faptul că membrii comisiei de votare ar manevra buletinele de vot. Poliţiştii din cadrul subunităţii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă”, a transmis Poliţia Capitalei.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Potrivit sursei citate, în urma verificărilor s-a constatat că membrii comisiei aveau avizul necesar pentru aranjarea şi ordonarea buletinelor de vot.
 
”Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, a precizat Poliţia.
 
Potrivit unor surse, este vorba despre un apropiat al liberalului George Tuţă.

Reprezentanţii filialei PNL Sector 1 au acuzat că Adrian Nicolaescu, consilier local al USR, umblă la buletinele de vot şi au precizat că îi vor face acestuia plângere penală.

”Fără pic de respect faţă de lege, la lumina zilei, consilierul local USR Adrian Nicolaescu încalcă art. 93 lit. f din Legea 115/2015 conform căreia «preşedintele secţiei de votare este singura persoană care are dreptul să deschidă buletinele de vot şi să le arate celor prezenţi, citind cu voce tare cui i-a fost atribuit fiecare vot. Niciun alt membru al secţiei de votare nu este menţionat în această procedură»”, arată o postare de luni, pe pagina de Facebook a PNL Sector 1.

Liberalii de la Sectorul 1 au ataşat şi poze relevante cu Nicolăescu şi spuneau că vor depune plângere penală pe numele acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.