Delegaţia Permanentă Naţională a ALDE va analiza în următoarea şedinţă propunerea Comisiei de Fuziune de a-l exclude pe Cătălin Beciu, ”ca urmare a declaraţiilor politice grave care au afectat imaginea partidului şi care se îndepărtează de principiile liberale”. Beciu a catalogat, în 19 ianuarie, drept ”naziste” menifestaţiile împotriva adoptării OUG privind justiţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia de Fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, a hotărât, conform statutului, să propună Delegaţiei Permanente Naţionale excluderea domnului Cătălin Beciu, ca urmare a declaraţiilor politice grave care au afectat imaginea partidului şi care se îndepărtează de principiile liberale, democratice şi de respect a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare”, informează ALDE într-un comunicat.

Conform sursei citate, Delegaţia Permanentă Naţională va analiza în proxima şedinţă propunerea Comisie de Fuziune şi va decide pe baza votului membrilor săi.

În 19 ianuarie, Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE, scria pe Facebook: ”Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii”, a scris vicepreşedintele ALDE.

El a afirmat că participanţii îi provoacă repulsie şi i-a caracterizat drept ”animale”. ”Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă... Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!”, a afirmat Cătălin Beciu.

Acesta a completat mesajul, după postarea sa pe reţeaua de socializare: ”A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri.”

Urmare a reacţiilor vehemente, Beciu a şters acea postare de pe Facebook şi s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE.

Până acum, partidul nu a avut nicio poziţie oficială faţă de afirmaţiile acestuia.

Cătălin Beciu a fost secretar de stat, în anul 2015, la Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.