ALDE susţine că referendumul convocat de preşedinte este „o improvizaţie” care dovedeşte din nou că Klaus Iohannis nu a înţeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele Klaus Iohannis loveşte din nou. După ce ne-a fiert doi ani şi mai bine cu al său referendum pe justiţie, azi ne-a venit «lumina» de la Ierusalimul cotrocenist. Din păcate, nu ne luminează deloc, mai degrabă ne întunecă deplin”, consideră ALDE.

ALDE susţine, într-o postare pe Facebook, că întrebările de la referendum „produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri”.

„Pentru noi e clar că această improvizaţie de referendum nu este decât o nouă dovadă că dl Iohannis nu a înţeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui Preşedinte. Îi mai spunem o dată poate înţelege pentru ultimele 6 luni de mandat: rolul unui preşedinte este de a uni şi nu de a dezbina! De a clădi şi nu de a dărâma! Şi mai speră preşedintele că, prin convocarea referendumului în paralel cu alegerile, va purcede alături de Rareş Bogdan şi Ludovic Orban să bată ţara-n lung şi în lat, doar-doar le-o mai sălta procentele. Iar la întrebarea dacă preşedintele va folosi banii publici ai Administraţiei Prezidenţiale pentru a face campanie alături de PNL nu ne trebuie un referendum naţional pentru a şti dinainte răspunsul”, mai arată ALDE.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi că preşedintele a semnat decretul referitor la întrebările pentru referendum.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:
 
1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
 
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”
 
Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.
 
Preşedintele va transmite un mesaj public cu privire la referendum joi, la ora 19:00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.