Fosta deputată PNL Adriana Săftoiu a afirmat, în legătură cu problema salubrizării în Sectorul 1 şi compania Romprest Service, că nu este de acord cu felul în care procedează edilul Sectorului 1 Clotilde Armand şi precizează că este „ca o şcolăriţă răsfăţată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Conform programului, mâine de dimineaţă Romprest ar trebui să ridice tomberonul. L-am scos în faţa porţii, dar nu ştiu care va fi deznodământul melodramei. Sunt absolut deloc de acord cu ce face doamna primar. E ca o şcolăriţă răsfăţată.

Din 2006 până în 2019, am plătit REBU. După ce a fost scos din sector, am intrat pe regimul Romprest, gratuit. De ce gratuit, l-am întrebat pe fostul fost primar Chiliman, acum ceva ani. Pentru că mulţi refuzau să îşi facă contract cu o firma de salubrizare şi îşi lăsau gunoaiele la margine de bulevard.

Şi atunci a decis să fie «gratuit» ridicat gunoiul, deşi nu era gratuit că era plătit tot de cetăţeni prin plata taxelor şi impozitelor. Nimic nu e gratuit, nici măcar rabdarea celor care au votat să se rezolve, nu să se isterizeze”, a scris Adrian Săftoiu luni pe Facebook.

Edilul Sectorului 1 Clotilde Armand a precizat că „într-o nouă încercare de şantaj, firma de salubrizare şi-a scos maşinile la protest prin Sectorul 1 în speranţa că primăria le plăteşte facturile emise nelegal anul trecut, facturi neachitate de primarul PSD - cel cu diamantele”.

Ea a adăugat că, în cazul în care Romprest Service lasă iar gunoiul pe străzi şi refuză să îşi onoreze obligaţiile contractuale din 12 ianuarie 2020, atunci va intra alt operator în regim de urgenţă. „Nu voi mai tolera şantajul şi ameninţările Mafiei Gunoaielor. Sectorul 1 plăteşte servicii de salubrizare şi de 10 ori mai scumpe faţă de restul ţării”, a mai spus Armand.

În replică, directorul operaţional al Romprest Sorin Velicu şi avocatul companiei Iancu Toader afirmă că, în cazul în care nu se va ajunge la o soluţie în ceea ce priveşte facturile în valoare de peste 100 de milioane de lei neplătite de Primăria sectorului 1, care au fost recepţionate şi asumate fără obiecţii, va fi urmată calea judecătorească.

Ei au precizat că a fost făcută o ofertă de ajustare a contractului, la care nu a fost formulat un răspuns oficial din partea edilului Clotilde Armand şi că primarul nu are competenţa de a rezilia contractul încheiat cu Romprest.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.