Deputatul Adrian Wiener (USR) a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre bugetul Sănătăţii pentru anul viitor, că este un buget care menţine funcţionalitatea sistemului dar nu vom vedea reformă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul USR a arătat că în privinţa bugetului alocat sănătăţii pentru anul viitor, este o scădere mai mare de 6,3%, pentru că trebuie să luăm în cosiderare inflaţia şi ponderea salariilor în bugetul ministerului.

”Este un buget care menţine funcţionalitatea sistemului dar nu vom vedea reformă, nu este codificată în acest buget nicio reformă reală. Nu vom vedea screaning, accesul la medicina primară, nu vom avea medicamente noi, inovative. Este o distanţă foarte mare între ceea ce se clamează triumfalist, politic, în sănătate şi în ceea ce este factual acolo”, a spus reprezentantul Opoziţiei.

Adrian Wiener a menţionat că este un buget mare de investiţii, dar acesta nu substituie în niciun fel alocările bugetare pentru programele din sănătate, sănătate, pentru a creşte calitatea actului medical, să scadă nosocomialele.

”E adevărar, este cel mai mare buget, istoric, alocat investiţiilor din sănătate”, a mai spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.