În acest weekend, la Arad, o maşină s-a prăbuşit jumătate de metru prin covorul de granit din Piaţa Catedralei. Deputatul USR de Arad, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Arad, Adrian Wiener, îl critică dur pe edilul oraşului Călin Bibarţ pentru proiectul dezastru din această zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Piaţa Catedralei este unul dintre cele mai controversate proiecte ale clanului Falcă-Bibarţ, care administrează Aradul de 20 de ani: o veche piaţă a oraşului a fost desfiinţată, iar comercianţii ai fost mutaţi într-un spaţiu impropriu, unde accesul este dificil, fapt care le-a afectat semnificativ activitatea, arată comunicatul de presă al USR.

Primarul PNL a investit nu mai puţin de 5 milioane de euro pentru o piaţă cu câteva spaţii de parcare la sol, din care lipseşte până şi banala staţie de taxi (proiectantul a uitat să o deseneze). Aceleaşi bănci, coşuri de gunoi şi stâlpi de iluminat. Granitul a fost de trei ori montat şi demontat, calitatea lucrărilor este în continuare contestată de arădeni.

„Acesta este un exemplu edificator pentru  viziunea de carton şi machetele megalomanice, insultătoare chiar, ale administraţiei PNL a Aradului. Imaginaţi-vă dacă ar fi nevoie de accesul unei maşini de pompieri sau al unei salvări într-un spaţiu pietonalizat? Eşecul acestui proiect este un exemplu concret despre ce înseamnă un urbanism dezastruos lipsit de viziune, gândit pentru ciclul electoral”, a afirmat Adrian Wiener, candidatul alianţei Dreapta Unită la primăria Arad.

Proiectul de renovare din Piaţa Catedralei a fost lansat în 2014, adică aproape acum 10 ani şi iniţial promitea o parcare subterană generoasă, pe două etaje, cu 500 de locuri, un pasaj subteran, pentru a deservi centrul istoric al oraşului şi o zonă pietonală visată de arădeni. Termenul de implementare, 24 de luni, „ateriza” convenabil înaintea alegerilor locale din 2016, mai spune sursa citată.

Proiectul a stat la naftalină patru ani, apoi a fost modificat radical altfel că nu a mai rămas mai nimic din toate promisiunile electorale.

Prin acest proiect a fost redus dramatic numărul oamenilor care veneau în zonă, condamnând la moarte numeroase afaceri din vecinătate. Reducerea numărului de vizitatori în centru va afecta prosperitatea oraşului pe termen lung.

 

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.