Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din comisie, că PSD „nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România”, el solicitând verificarea activităţii unor conduceri de companii, atât cu capital extern, cât şi cu capital românesc, în protestele din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aş vrea să vă spun câteva lucruri care cred eu că sunt utile. PSD nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România. Firmele sunt importante să creeze locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite, să respecte cadrul normativ existent. Au fost informaţii şi am cerut ca ele să fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii şi ca să fim foarte echilibraţi şi cu capital extern dar şi cu capital românesc care s-au implicat în aceste proteste”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

El a ţinut să precizeze că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia prezenţa unui director de multinaţională la proteste este „nepotrivită”.

„Prezenţa unui director al unei firme multinaţionale, care se află în litigiu cu statul român pe anumite subiecte sau cu cetăţeni, la manifestaţii eu consider cel puţin nepotrivită şi îmi menţin această afirmaţie”, a subliniat senatorul PSD.

Adrian Ţuţuianu a susţinut că există o directivă europeană care trebuie implementată şi în România.

„Şi am mai spus ceva. Există o directivă europeană care trebuie implementată în România. Am avut astăzi o discuţie legată de eventualele reacţii ale unor firme faţă de implementarea acestei directive şi de intenţiile de modificări legislative ale Guvernului sau legate de salariul minim pe economie. Am primit asigurări că toate lucrurile care ţin de securitatea naţională ne vor fi aduse la cunoştinţă de SRI”, a afirmat social-democratul.

Chestionat în ce calitate a spus că PSD nu are nimic cu nicio multinaţională, în calitate de preşedinte al Comisiei de control al SRI sau de membru al partidului, Ţuţuianu a evitat să dea un răspuns clar: „Când am spus că PSD nu are nimic cu multinaţionalele, am spus foarte clar”.

De asemenea, întrebat de unde vine această concluzie, senatorul a spus: „Dacă am spus că PSD nu are legătură, nu are nimic cu multinaţionalele, este o afirmaţie făcută în numele PSD. Numărul doi, am spus foarte clar că ceea ce cerem noi multinaţionalelor este să respecte legea, să-şi plătească taxele şi impozitele, să-şi desfăşoare activitatea în limtele legii, să creeze locuri de muncă”.

Întrebat în continuare la cine s-a referit când a spus „noi”, Adrian Ţuţuianu a precizat: „Şi noi, membrii Comisiei, şi noi, cei din PSD”. 

Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat luni că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.