Vicepreşedintele Pro România Adrian Ţuţuianu a declarat, la RFI, că Mircea Diaconu putea obţine mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, dacă Pro România nu s-ar fi rupt chiar înainte de scrutin, el considerând că ruptura din partid a derutat electoratul. De asemenea, el este de părere că alegătorii lui Mircea Diaconu nu vor avea un comportament unitar în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sigur că este un scor bun, în condiţiile date, dar sub cel la care speram eu. Cred că Mircea Diaconu putea să facă mai mult, dacă nu se întâmplau două lucruri. În primul rând, ruptura din Pro România, care a derutat electoratul care se ataşase acestui proiect şi această ruptură s-a produs chiar în ultima săptămână de campanie electorală. În al doilea rând, cred că o derută suplimentară a fost indusă de asocierea ALDE la guvernare şi de aici un număr important de voturi ale membrilor şi simpatizanţilor ALDE către Klaus Iohannis”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Senatorul a precizat că Pro România va decide în perioada următoare dacă şi eventual pe cine va susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

"După părerea mea, sunt mai multe categorii de alegători care au mers lângă Mircea Diaconu. Sunt membri şi simpatizanţi ai Pro România, în foarte bună parte, dar sunt şi oameni care au optat pentru un candidat independent, fără să aibă o afiliere politică, pe ideea că un independent poate fi cu adevărat un mediator între puterile statului şi între stat şi societate. De asemenea, sunt şi oameni din ALDE care au mers până la capăt cu susţinerea lui Mircea Diaconu. Ca atare, eu cred că aceste categorii nu pot fi tratate unitar şi nici nu vor avea un comportament unitar la turul doi al alegerilor prezidenţiale. În Pro România nu am avut până acum o discuţie legată de turul doi, vom discuta care este poziţionarea noastră faţă de candidaţii intraţi în turul doi", a spus Ţuţuianu.

Potrivit acestuia, "trebuie văzut şi modul în care cei doi candidaţi se raportează la Pro România şi din păcate, am văzut că doamna Dăncilă, cel puţin într-o intervenţie telefonică la un post naţional de televiziune, a tratat greşit discuţia şi modul în care ar trebui să se raporteze la alegătorii Pro România”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.