Deputatul Adrian Solomon (PSD), preşedinte în comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre majorările salariale votate recent de plen, că sunt ”şi un mod de a lupta împotriva corupţiei”. El a ţinut să precizeze că majorarea salariilor demnitarilor a fost votată şi în comisie şi în plen, de toate partidele şi că ulterior, din dezbateri, s-a văzut că nu exista un acord al liderilor coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă majorarea salariilor demnitarilor a fost votată şi în comisie şi în plen, Adrian Solomon a spus: ”Sigur că da, de către toate partidele, aceasta a fost forma. Probabil că nu exista un acord al liderilor coaliţiei şi lucrul ăsta s-a văzut în dezbaterile ulterioare.Vom vedea dacă se va promulga şi este decizia Guvernului de a proroga pentru o anumită parte a anexei 9”.

Deputatul PSD a precizat că ”majorările nu puteau fi făcute doar pentru o parte din Anexa 9, pentru că în 2015, când premier interimar era Gabriel Oprea, a făcut o astfel de Ordonanţă, prin care a mărit, pe toată anexa cu demnitarii, doar la unii.

”A fost supus controlului de constituţionalitate şi apoi respins de Parlament. În interiorul unei categorii salariale poţi să faci, dar nu poţi să nu dai la unii nimic şi la restul aproape tot”, a mai explicat Solomon.

Preşedintele comisiei de muncă a afirmat, despre majorările de salarii, că ”pentru administraţia locală este absolut necesară”. 

”Dacă e să vedem într-un anumit fel, e şi un mod de a lupta împotriva corupţiei. Noi ne-am învăţat să luptăm împotriva efectelor corupţiei dar nu să tratăm cauza, un om bine plătit va fi atent cu banul public şi avem nevoie în viitorul apropiat de performanţă în accesarea fondurilor din PNRR şi a fondurilor europene”, a menţionat depitatul social-democrat.

El a arătat că, mai ales la la primăriile mici, erau foarte mici acest indemnizaţii şi oricât ar fi încercat primarul să stimuleze pe cel care lucrează cu fonduri europene, sporul de fonduri europene era inutil, pentru că nu i se putea aplica, depăşind indemnizaţia de bază a viceprimarului.

”O măsură care în 2019 a fost luată provizoriu, perpetuându-se mult prea mult în timp, a dezechilibrat ceea ce trebuia să fie echilibrat. Dacă am fi dat numai la primari şi nu am fi dat la ceilalţi, piramida cu preşedintele în frunte ar fi fost iarăşi răsturnată” a mai spus el.

”Cred că s-a făcut cât se poate de bine analiza în aşa fel încât să nu exagerăm nici cu mărirea indemnizaţiilor, să dăm spaţiu fiscal bugetar pentru a creşte la administraţiile locale anumite salarii, şi anume cele care contează”, a completat Adrian Solomon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.