Adrian Năstase a transmis, vineri seara, un mesaj de felicitare pentru PSD, în care afirmă că românii au votat împotriva votului din 2014 când l-au ales pe preşedintele Klaus Iohannis, iar PSD va trebui să fie „la înălţimea” acestei opţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Felicitări PSD! Interesant. Alegatorii au votat împotriva propriului vot din 2014. Şi-au dat seama că au greşit votându-l pe Iohannis şi acceptand, ulterior, «guvernul său». Au decis acum o schimbare spectaculoasă. PSD va trebui să fie însă la înălţimea acestei opţiuni”, a precizat Adrian Năstase, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier a susţinut că „votul exprimă însă si nemulţumirile acumulate în relaţia cu procesul globalizării sau cu cel al integrării europene”.

„Nu neapărat «euroscepticism» ci un scepticism legat de raportarea servilă a autorităţilor române faţă de Bruxelles. O nemulţumire faţă de lecţiile lui Barroso - cel care a plecat de la Comisia Europeană, în numele «valorilor şi principiilor», pentru a lucra la Goldman Sachs. Împotriva atitudinii arogante a Victoriei Nuland. Împotriva ieşirilor publice de guvernator neoficial ale ambasadorului Klemm. La fel ca şi în Italia sau în Marea Britanie, românii au votat pentru o abordare «suveranistă», nu «naţionalistă». Nu o abordare etnică, ci una a «cetăţenilor» români care doresc o întărire a suveranităţii statului lor, neacceptând statutul de colonie”, a completat fostul premier.

Acesta a mai spus că România va avea, din nou, „un regim de coabitare”. „După perioada Băsescu/Ponta. Preşedintele de o culoare şi guvernul de o altă culoare. Va trebui să vedem experienţa Franţei în această chestiune. Voi da, zilele următoare, unele detalii. Sper însă că nu va mai fi semnat un pact de coabitare!”, a subliniat Năstase.

Fostul lider al PSD a menţionat că „structura guvernului va fi importantă”, existând „multă sperantă pusă în acest vot”.

„Ideile bune din programul de guvernare vor trebui aplicate de oameni competenţi. Acţiunea externă va fi vitală în contextul schimbărilor geostrategice din ultimile luni. La fel, ieşirea de pe pilotul automat al Bruxelles-ului şi urmărirea intereselor naţionale, inclusiv în perspectiva anului 2018. În fine, numărul mandatelor câştigate va fi important, dar şi mai importantă va fi calitatea membrilor Parlamentului în perspectiva bătăliilor ce vor urma. Nu ştiu dacă programul de guvernare al PSD a avut şi o anexă cu legile ce vor fi propuse. Dacă nu, acest lucru ar trebui realizat rapid”, a adăugat Adrian Năstase.

În încheiere, fostul premier a transmis: „Pentru rezultatul de astăzi, Felicitări PSD! Felicitări Liviu Dragnea!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.